Fatüzeléses mobil kemence

Fatüzeléses mobil kemence

Akár 8 kg fával 300°C-ra fűthető 20 perc alatt.

Külön tűztér, kivehető samott téglák

Külön tűztér, kivehető samott téglák

Folyamatos üzem, könnyű szállítás.

8 darab 30x40 cm-es tepsi kapacitás

8 darab 30x40 cm-es tepsi kapacitás

Akár 32 darab csülköt süthet egyidejűleg.

Kivehető felső polc

Kivehető felső polc

Nagyobb edények, vagy egész malac is belefér.

Pékárut és húsételeket is süthet

Pékárut és húsételeket is süthet

Toros káposzta, vagy cserépben sült kacsa elkészítésére is alkalmas.

Fatüzelés

Tradíció, hangulat, látvány. Nem gond a hirtelen nagy hőingadozás, nem repedhet szét.

Gyorsan felfűthető

8 kg megfelelő minőségű fával 20 perc alatt 300°C-ra fűthető.

Folyamatos üzemre képes

Külön tűzterének köszönhetően akár órákon át állandó szinten tartható a hőmérséklet.

Kapacitás

8 db 30x40 cm-es tepsiben süthetünk egyszerre, de kivehető polca miatt akár egy malac is belefér.

Könnyen mozgatható

230 kg, a kivehető samott téglák nélkül 170 kg. Három fő részre szedhető.

Üzleti felhasználás

Rendezvényeken, piacokon, éttermekben egyaránt jól használható, hatékony munkaeszköz.

Slider 2
Slider 3
Slider 4
Otthonra
Ideális megoldás, ha fontos a kis helyigény és a gyors felfűtés. 20 perc alatt felfűthető, így nincs szükség hosszú előkészületekre a sütés-főzés előtt. Tradicionális, látványos, hangulatos és könnyen mobilizálható.
Nyaralóba
Ha csak rövid időre tud eljutni nyaralójába, akkor is élvezheti a kemencés ételek ízvilágát. Állványán önmagában is állhat és nincs szükség tető építésére.
Rendezvényekre, piacokra
Súly, szállíthatóság, hatékonyság. A külön tűztérnek köszönhetően állandó hőfokon tarthatjuk a kemencét, így biztosított a folyamatos kiszolgálás. Kéménye és állványa külön szállítható, igazi mobilitást biztosít.
Vendéglátóegységekbe
Dekoratív és hatékony munkaeszköz. Kapacitása 8 darab 30x40 cm-es tepsi, de a kivehető polc miatt nagyobb edények, vagy akár egész malac befogadására is alkalmas. Folyamatosan fűthető, így nincs holtidő a kiszolgálásban.
Technikai paraméterek

Állvány magassága: 80 cm
Kemence magassága: 113 cm
Kémény magassága: 100 cm
Teljes magasság: 293 cm
Szélesség: 100 cm
Mélység: 85 cm

Súly: 230 kg, a kivehető samott téglák nélkül 170 kg. Így két ember számára mozgatható fel- vagy lepakolás, udvaron belüli áthelyezés esetén.

Anyaga fém és hőszigetelő anyag rusztikus simítással. Nem áll fenn a szétrepedés veszélye, mivel jól bírja a hirtelen nagy hőingadozást.

A sütőtér ajtaja kétszárnyú, 48 cm magas, összesen 82 cm széles, hőszigetelt kivitelben készül. Alja 3 cm-es kivehető samott tégla.

A tűztér ajtaja kétszárnyú, 22 cm magas, összesen 82 cm széles, hőszigetelt kivitelben készül. Alja 2 cm-es kivehető samott tégla.

Mobil kemencénk 4 cm vastag hőszigeteléssel van ellátva. A 100 cm magas, 16 cm átmérőjű kémény csappantyúval szerelt a jobb hőtartás érdekében. Ezt a tüzelés befejeztével elzárva a hőmérséklet lassabban csökken a sütőtérben.

A festett felületek hőálló festékkel kezeltek.

Hőmérővel szerelt, így ellenőrizhető a sütőtér hőmérséklete, ezáltal könnyebb elsajátítani használatát.

Kapacitás

Kemencénkbe két szinten összesen 8 darab, 30x40 cm-es tepsi fér, így egyszerre akár 32 csülköt is süthet. Az alsó szint a sütőtér alján lévő samott tégla, a felső egy sínes, kivehető polc. Ezt eltávolítva magasabb edények is beférnek, vagy akár egész malacot is süthetünk. Természetesen más edényekkel, tepsikkel is használhatjuk a kemencét.

Tüzelésre keményfát használjunk (bükk, akác, stb.). Begyújtástól számítva 8 kg száraz fával 20 perc alatt 300 °C érhető el. A felfűtés után a külön kialakított tűztérbe csak adagolni kell a fát, így állandó hőfokon tartható a kemence. Ebben segít a sütőtér tetejébe épített hőmérő. Ha befejeztük a tüzelést, a kémény csappantyúját elzárva lassabban csökken a hőmérséklet.

Szállíthatóság

A kemence 3 fő elemre szedhető (állvány, kemence, kémény), így jelentősen csökkenthető szállítási magassága. A tűz- és sütőtérbe épített samott téglák szintén kivehetőek, így mozgatása még könnyebbé válik. Két oldalán biztos fogást lehetővé tevő sín került kialakításra, melyet megfogva ráemelhetjük állványára, vagy fel platóra, utánfutóra. 2x1 méteres utánfutóval, vagy Ford Transit méretű autóval (zárt rakterűvel is) szállítható.

Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!