Fatüzeléses mobil kemence
Külön tűztér, kivehető samott téglák
8 darab 30x40 cm-es tepsi kapacitás
Kivehető felső polc
Pékárut és húsételeket is süthet

Mobil kemence a Régi Idők Udvara Skanzen és Étteremből

Tihanyi éttermünkben nagy hangsúlyt fektetünk a kemencés ételkészítési hagyományok megőrzésére, felelevenítésére, ezért döntöttünk úgy a tervezés során, hogy udvarunk központi eleme egy búbos kemence lesz. Később kemencés pékséggel bővítettük éttermünket, melynek udvarán három különböző kemencét építettünk.

Azonban fejtörést okozott a hagyományos kemencék működési elve, vagyis hogy felfűtést követően pár óráig használható sütésre a kemence, aztán újra fel kell fűteni. Otthoni körülmények között elég lehet a pár órás működési idő, azonban a vendéglátásban, ahol akár reggeltől estig folyamatosan a vendégek rendelkezésére kell állni, zavart okozhat a kieső idő és a lelassuló, vagy szünetelő kiszolgálás. Pár év elteltével felmerült az az igény is, hogy rendezvényeken is megjelennénk kemencés ételeinkkel, melyhez elkészítettünk egy utánfutóra épített téglakemencét, külön tűztérrel a stabil hőmérséklet érdekében. Ez nagy súlya (1,5 tonna) miatt arra volt alkalmas, hogy évente csak 2-3 alkalommal mozgassuk. Így indultunk el az úton, melynek során egy kisebb, könnyebb, de mégis nem csak otthoni, hanem vendéglátóipari célokra is alkalmas kemencét terveztünk.

Az első szériát mi magunk használtuk, teszteltük, majd a tapasztalatokat értékelve fejlesztettük tovább mobil kemencénket, mely evolúció végén elnyerte mai formáját.

Mára elmondhatjuk, hogy mobil kemencénk kapacitásának és forgási sebességének köszönhetően szinte kiváltotta épített kemencéinket.

Mi nem csak gyártói, hanem aktív használói is vagyunk termékünknek, így a vásárlás után is készséggel állunk rendelkezésére, ha segítségre, tanácsra van szüksége. Kemencéinket egy órás betanítással értékesítjük telephelyünkön, mely során elmagyarázzuk az alapokat, begyújtunk, ha szeretné és válaszolunk kérdéseire.

Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!